Συμμετοχή στο διαγωνισμό λεξιλογίου ?Lexipedia?

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός λεξιλογίου ?Lexipedia? που υλοποιήθηκε στην Λάρισα από τον Αστικό Κοινωνικό Συνεταιρισμό για την προώθηση του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» και αποτελούσε δράση του έργου ?LEXIPEDIA? που υλοποιεί η «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τη συνεργασία φορέων από την Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Στο διαγωνισμό που υλοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», συμμετείχαν πάνω από 35 μαθητές σχολείων ηλικίας 13 ? 15 ετών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, από το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας, από το 7ο Λύκειο Λάρισας, από το Γυμνάσιο Κρανέας Ελασσόνας και μαθητές από την Ελασσόνα μέλη της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες διαγωνίστηκαν: α) στην ορθογραφία της λέξης και β) στη σημασία της και την ένταξή της σε μια περίοδο πλήρους νοήματος, βασισμένη στο Λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Μ. Τριανταφυλλίδη από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη). Οι λέξεις προέρχονταν από μια τράπεζα λέξεων που είχαν ετοιμάσει οι εταίροι του έργου και αφορούσε 6 θεματικές κατηγορίες λέξεων: Ανθρωπισμός, Τέχνες/Πολιτισμός, Ιστορία, Κοινωνία, Άθληση/Υγεία και Φύση/Περιβάλλον. Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι φιλόλογοι: Δημοβέλη Γιάννα, Λιάπη Κωνσταντίνα και Πανδρεμένου Ειρήνη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος της ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. κ. Γεώργιος Αρσένης. .

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του 9ου Γυμνασίου Λάρισας (Κοντογιάννη Χαρίκλεια, Λαζαρίδη Δήμητρα, Ρεντίνα Σταματία και Μαλέκα Γεωργία ?Ιωάννα),  2η  η ομάδα από το Γυμνάσιο Κρανέας Ελασσόνας (Παπαγιάννη Ευαγγελία, Παπαγιάννη Αναστασία και Κόνιαρη Δέσποινα)  και 3η  η ομάδα του 7ου Λυκείου Λάρισας (Γαϊτανίδη Ολυμπία, Θάνος Βάιος, Ντούκα Φερντινάντ και Πατούνη Ηρώ).

Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής και μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα ενώ στους νικητές απονεμήθηκαν βιβλία δωρεά των εκδοτικών οίκων «Μεταίχμιο» και «Σαββάλας» καθώς και 100% βιολογικοί χυμοί ροδιού από τους Θεσσαλικούς Ροδώνες Ολύμπου και Πηλίου.

 SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *